Мис Българка в САЩ Невена Чалова направи дебют на вода с републикански шампионки по гребане от Клуб Хеброс

Copy of nevena_chalova_002Най-красивата и талантлива българка в САЩ Невена Чалова усети тръпката да гребеш в тим в първия ден от петдневното си посещение в Пловдив. Час след като се настани в уютната стая на Хотел Лайпциг и отдъхна в лоби бара, чиито стени са украсени с творби от международния симпозиум по живопис „Пловдив-от твореца сътворен“, Невена Чалова слезе на Гребния канал в розова рокля с лентата на Мис Българка в САЩ.  Изключително се вълнувам, защото тук е тренирал баща ми, сподели 20 годишната студентка по политически науки в частен университет в Чикаго. Димитър Чалов е балкански шампион по академично гребане от 1980 година в Гърция и на пловдивския Гребен канал е тренирал под ръководството на вече покойния Владимир Черпоков. След като позира пред медиите с видоки токчета и лента, Невена облече екип на Спортен Клуб Хеброс и чу инструкциите на треньорката и екипа на лодката, с която направи своя дебют на вода.

nevena-greben kanal1Републиканските шампионки старша възраст Десислава Шапилова, Анита Начева и Михаела Комарова се оказа блестящи инструктори и още по-блестящи партньори. При акустиране на лодката те споделиха, че Невена е сред малкото хора, които не са показали страх и се е справила пефектно за начинаещ.
Мис Българка в САЩ ще отнесе със себе си за спомен от първата си тренировка по гребане екипа на спортен клуб Хеброс и емоциите. Беше страхотно, чувствам се много добре, каза тя на тръгване и пожела успех на момичетата. Само за последните 4 дни лодките на Клуба спечелиха около 25 медала от републиканското първенство по гребане. На младите надежди им предстоят Балкански игри и Световно първенство.

Утре на Невена пък й предстои разходка със заместник кмета по култра Стефан Стоянов по ключовите исторически места под тепетата. Следобед най-красивата и талантлива българка в САЩ ще тренира фитнес в първия мултиспорт клуб у нас – Тоталспорт.

5 дневното посещение на Невена Чалова е подарък от мен и Юлиан Георгиев за призьорката в красивия конкурс, организиран за втора поредна година от Дамския клуб в Ню Йорк по идея на председателката му Боряна Павлова.

Може да харесате още...