Граждани, обединени в комитет „Дом на терора”, искат Георги Марков в учебниците

books-studentsГраждани, обединени в комитет „Дом на терора”, искат Георги Марков в учебниците по литература. Става дума за “Задочните репортажи” на убития в Лондон през 1978 година писател. Освен тази творба, от комитета настояват в учебната програма по литература да влязат и книгата „Записки по българските страдания” на Петко Огойски, както и стихове на Йосиф Петров и Стефан Стамов.

Комитетът ще настоява пред бг властите още да превърнат сградата на бившата Дирекция на Народната милиция на Лъвов мост в София в музей „Дом на терора”. От комитета свидететлстват, че в тази сграда са убити Мара Рачева и социалдемократката Людмила Славова. “Главната прокуратура днес отказва да разследва убийството на Людмила Славова и Кръстьо Пастухов. Комитетът възнамерява да организира блокади на бул. „Сливница”, ако този отказ продължава”, казват още от “Дом на терора”.
Повече подробности Васил Къдринов, Ангел Николов, Крум Славов и ветерани от антикомунистическата съпротива ще дадат на нарочна пресконференция на 3 юли в София.

Може да харесате още...