Още 3-ма нови заместник-министри – двама на земеделието и храните и един на вътрешните работи

poresharskiПремиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на Явор Гечев и Валентина Маринова за заместник-министри на земеделието и храните и на Йордан Грамов – за заместник-министър на вътрешните работи.  От правителствения пресцентър съобщаватбиографична информация за тримата.

Явор Гечев е роден през 1978-ма, завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност „Растителна защита”. Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански
продукти.

Избран е за народен представител в 42-ото Народно събрание.
Инж. Валентина Маринова е родена през 1969-та, магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999-та поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 година е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Йордан Грамов е роден през 1962-ра. Завършва Висшия институт на МВР, а след това и право в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е следовател при Софийска следствена служба, юрисконсулт в БАН, адвокат, следовател в Софийска окръжна следствена служба, прокурор в Софийска районна прокуратура, командирован в СГП. От юли 2012-та до момента е командирован в Специализираната прокуратура.

You may also like...