Нови протести в страната, пловдивчани излязоха на АМ Тракия

znak_stopПродължават протестите в страната. По данни на полицията, към 19 часа в столицата са се събрали около 300 души и няма данни за конфликти и напрежение.  Към 20, 45 – по информация в мрежата –  на Орлов мост вече са шествали близо 3000.

Умората от липсата на диалог с управляващите и нестабилното време може и да разколебава броя на излизащите по улиците, затова пък в социалната мрежа недоволните стават все повече.  Само две от първите фейсбук групи, флагмани на юлското недоволството  – #ДАНСwithme и  Оставка на Кабинета Орешарски – вече имат около 85 хиляди последователи. 

Протестът се пренася и във все повече страни, където живеят българи. Вчера наши сънародници протестираха в Ню Йорк и F2F TV ще ви разкаже за настроението на протеста там допълнително.

Пловдивчани пък излязоха на магистралата и я блокираха по обяд за час в неделя. Въпреки силния вятър, семейства бяха довели децата си и някак символично всички затвориха 118 километър, точно край Цалапица, селото на областния управител, срещу когото протестите също не стихват.

От началото на протестните действия на 14 юни 122 -ма са били отведени в столични районни полицейски управления, съобщиха днес от МВР. 98 от тях са били без документи за самоличност, други 17 – носели забранени от Закона за събранията, митингите и манифестациите предмети. За хулигански прояви са били отведени 6-ма, а за притежание на наркотични вещества – един. В отрезвителя за 24 часа също е бил настанен един мъж.

Може да харесате още...