4-ма възпитаници на КСУ „Св. Георги“ приключват с грамоти стажа си в кухнята на хотел „Лайпциг“

ksu_kulinarno_systezanie_002Четиримата възпитаници на Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив, които на 10-ти април започнаха стажантска програма в ресторанта на Хотел Лайпциг, завършват практическото си обучение със специални грамоти. Ще им ги връчи лично собственикът на Хотела Радослав Бозуков тази събота на фирмен празник по повод откриване на летния сезон в Комплекс „9-ти километър“. Стажант-готвачите ще бъдат гости на празненството, защото са били част от екипа на фирмата. Нещо повече – уроците, които са успели да усвоят от своя наставник в кухнята – шеф Николай Антонов – ще ги направят уверени в професионалните им способности, категорични са от Лайпциг.

Изключително присъствие – така мога да определя стажа на нашите приятели при нас. Те се трудиха наистина усърдно, участвайки наравно с всички в кухнята при подготовка на обедното меню в ресторанта. Записваха кулинарни тънкости и други тайни на занаята, когато се готви за много хора. И се представяха достойно, когато шеф Антонов ги препитваше – разказа прессекретарят на Хотел Лайпциг Вили Караславова.
При получаване на грамотите си възпитаниците на КСУ „Св. Георги“ ще бъдат придружени от представител на Комплекса. Дрескодът за вечерта е „бяло“ заради горещите летни температури.
ksu_kulinarno_systezanie_005

Това няма да е първото посещение на младите кулинари на Комплекс „9-ти километър“. Преди два дни те бяха част от 20 членната група, която прекара весел плаж там като подарък от Хотел Лайпциг след кулинарно състезание между паралелките по готварство в Социалния учебно-производствен център към Комплекса през месец март. Сред журито на конкурса тогава беше и шеф Антонов, който – впечатлен от уменията на младежите – покани най-добрите от тях за стажанти.

Може да харесате още...