БСП запази Станишев, ще се разцепи ли столетницата?

stani6ev_v_plovdivСлед 9 часово заседание в централата на БСП снощи, столетницата  запази за лидер Сергей Станишев. Дали катарзисът се е състоял в тези дълги часове или нещо друго е помогнало на досегашния водач да остане на поста си – могат да кажат само хора, участвали на срещата. Около обяд днес сайтът на БСП не се отваря и няма как да се прочете официална информация от случилото се. Затова пък  Румен Петков, един от критиците на Станишев, коментира, цитиран от Фокус:

“Със свои действия ръководството на БСП докара хората пред „Позитано” с крясъци „червени боклуци”, „червена мафия. Много се боя, че с наши други неразумни действия ние ще ескалираме улицата, защото вчера едно скандално изявление на наш народен представител взриви социалната мрежа, че протестиращите са „интернет лумпени” и това катализира допълнително напрежение по улицата и по площадите”.

Снощи протестиращи са хвърляли камъни по централата на БСП, при което е ранен журналист. Припомняме, че оставката на Станишев беше поискана от Георги Кадиев и други членове, които подкрепят позицищта му.  Припомняме още, че   президентър Георги Първанов  поиска още в началото на седмицата партията  спешно да се събере заради  “безотговорните действия” на собственото си ръководство.   Още тогава Първанов  заяви пред медиите,  че БСП дължи на обществото честни и бързи отговори на въпросите, които задават не само протестиращите, но и голяма част от българските граждани, както и че високомерието и пренебрежението към различните мнения и позиции не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението.

Ще се разцепи ли след очевидната нечуваемост на различните мнения в партията БСП? Предстои да видим…

Може да харесате още...