11 нови областни управители

Летище СофияНовите областни управители са на Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен, Смолян и София.  В 3 от областите с назначени управители от по-рано – Пловдив, Пазарджик и Благоевград – протестите продължават и хората твърдят, че ще е така до свалянето  им.

В Плевен постът ще заеме Илиян Йончев. Той е роден през 1976 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в МУ – Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция”. Общински съветник е в ОбС – Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов. Роден е през 1964 г. Завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии – Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп Бургас” АД и общински съветник в местния парламент.
Николай Григоров става областен управител на Габрово. Роден е през 1967 г. Има магистратури по история и по стопанско управление от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента е управител на „Отвес – консулт” ЕООД. Избиран е за народен представител в 40-ото Народно събрание.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков. Той е роден през 1956 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Почти целият му трудов стаж е като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.
Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин. В периода 2005-2009 г. е заемал същата длъжност. Роден е през 1947 г. и е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София, както и ВИНС – Варна.
Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов. Той е роден през 1970 г. Магистър е от УНСС. Дългогодишен банков служител, в момента той е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. Той е роден през 1953 г. Завършил е топло и ядрена енергетика в ТУ – София и организация и управление на бизнеса в СА „Д. Ценов” – Свищов. В последните години работи в „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй, където в момента е управител. Бил е два мандата общински съветник и председател на ОбС на Бяла Слатина.

Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Той е роден през 1961 г. Завършил е зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара Загора, както магистратура по мениджмънт в ВИНС – Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. Роден е през 1962 г. Завършил е УНСС със специалност икономика и организация на промишлеността. В момента е заместник-кмет на Община Сливен.
Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1953 г.
В

област София работата ще бъде ръководена от Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г. Роден е през 1955 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”.

Може да харесате още...