Орешарски: Ще уволнявам всеки, за който се прояви съмнение

poresharskiЩе уволнявам всеки, за който се прояви съмнение – така Пламен Орешарски отговори на въпрос на колеги пред Президенството тази сутрин на път за извънредния Консултативен съвет за национална сигурност. Въпросът се отнасяше за освобождаването на новоназначения заместник министър на вътрешните работи Иван Иванов. Часове след като беше обявен за зам. нинистър, той падна заради информация в медиите, че е бил свързан със силова групировка.
Останаха 4-ма:
Това са Людмила Елкова – заместник-министър на финансите, Добромир Симидчиев – заместник-министър на регионалното развитие, Иван Иванов – заместник-министър на вътрешните работи, Петър Киров – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Атанаска Тенева – заместник-министър на образованието и науката.

 

Людмила Елкова е родена на 22.03.1973 г. Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция „Данъчна политика”. След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12.02.1974 г. Завършил е УНСС със специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Петър Володиев Киров е роден на 21.11.1977 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация”, като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева е родена на 14.01.1958 г. Магистър по математика е от ПУ „Паисий Хилендарски”. Има докторантура по философия от Руската академия по управление – Москва, и е придобила квалификация за учител по философия от СУ „Св. Климент Охридски”. В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.

На въпрос как ще действа с областните управители, срещу които няколко дни в Пловдив, Благоевград и Пазарджик се протестира, премиерът отговори: .За който и да е от тях – ако излезе компрометираща ситуация, ще го сменя веднага.

Протестите продължават и днес срещу тримата губернатори.  Продължава недоволството и срещу задкулисието в политиката.

Може да харесате още...