Инструкторът по йога в Клуб Тотал Спорт Пловдив Лана Петкова с безплатни уроци по дишане за хора, страдащи от муковисцидоза

lana-mukoviscidoza1Безплатни уроци по дишане ще сподели с хора, страдащи от муковисцидоза, и с родители на деца с болестта, йога инструкторът Лана Петкова. Идеята й идва от разрастващата се кампания „Муковисцидоза-да добавим живот“, в която хора от различни професии се включват като помагат с това, което умеят най-добре. „Йога е това, което помогна на мен лично да преодолея моя проблем и да живея като всички хора – споделя Лана. Тя е с износена тазобедрена става от малка и първите уроци по сила на духа й дават две жени – майка й и баба й. Йога практиките стават част от живота на Лана още от детството й, а от 10 години тя не спира да ги споделя с хората, които има нужда от по-добър живот и самочувствие.

Първият урок за дишане при Лана получи 16 годишната Александра от Димитровград. След час занимания тя разказа, че се чувства чудесно и е категорична, че ще продължи с упражненията и у дома. Един месец след началото им, Александра и майка й ще проверят състоянието на белите дробове на момичето.

Убедена съм, че не само резултатите за физическото й състояние, но и психологическата й нагласа ще е по-добра, защото аз зная, че духът може да побеждава тялото – усмихва се Лана. Тя е готова да посрещне и други хора, страдащи от муковисцидоза, както и родители на деца с тази диагноза, за един безплатен урок по дишане, в залата по йога на Клуб Тотал Спорт в Пловдив при предварително заявени ден и час. В началото на месец юли упражненията ще бъдат достъпни в интернет мрежата и линкът към тях ще бъде обявен на фейсбук страницата на Кампания „Муковисцидоза -да добавим живот“.

Може да харесате още...