Временна комисия в Парламента ще мисли по проект за нов Изборен кодекс

izbori_003След като хората по улиците и в социалната мрежа не спират да говорят за нови избори по нови правила, депутатите решиха да направят крачка в същата посока. И решиха с временна комисия да направят нов Изборен кодекс, вместо да ремонтират приетия от предишното правителство. Което сега вече също е ОК за промяна.

Комисията е съставена на паритетен принцип и се състои от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. Срокът й на действие е три месеца, съобщиха от пресцентъра на НС.

За председател на комисията беше избрана Мая Манолова от левицата. Представители на “Коалиция за България”, освен нея, ще бъдат Мариана Тотева и Филип Попов. В състава са Христо Бисеров, Четин Казак и Мустафа Карадайъ /от квотата на ДПС/, както и Петър Петров, Павел Шопов и Явор Нотев /от “Атака”/. ГЕРБ не са предложили свои кандидати, въпреки че според лидера на партията Бойко БОрисов депутатите ще влизат в иначе напуснатата от групата пленарна зала, когато се гласува Изборния кодекс.
Проекторешението, внесено от ГЕРБ, което предвиждаше да се създаде временна комисия за изработване на проект за промени в Изборния кодекс, а не на изцяло нов, не се прие.

Може да харесате още...