Рок-група РЕНЕГАТ с премиера на новия си видео-клип към баладата „Едно сърце“

koceto2Железопътен мост, релси и мъж, който седи върху тях… Жена, дете, приятели… И монолог и пролог от романа „Мутра“ на Константин Кацаров, изпълнени от култовия актьор Христо Шопов. Това е част от картината, с която се разказва историята в рок-баладата „Едно сърце“ на група РЕНЕГАТ. Режисьор на клипа е Юлиан Георгиев, а текстът на песента – на Иван Кацаров, баща на създателя и вокала на бандата Константин Кацаров.

Това е моя много лична история, разказва в аванс Кацаров. Намерил текста в стара тетрадка. И след като по него е създадена музиката, парчето става неотменна част от всички 7 албума на бандата. Няма друга песен, която да присъства – макар и с различен аранжимент като тази – във всичките ни албуми, допълва вокалът на РЕНЕГАТ и не крие, че има сантимент към това парче.

Негова е и основната история в клипа. Той се снима в продължение на близо един месец на едно и също място – петата дървена траверса от железопътния мост над река Марица в Пловдив, през който като дете Кацаров често е минавал за ръка с баща си. Днес „героят“ в баладата е сам с отлитащото време – застанал на релсите, отдалечен от живота и сякаш предизвикващ смъртта. Какво се случва с „Едно сърце“ е и режисьорски прочит на историята, разказана от Константин Кацаров. В нея Юлиан Георгиев дописва финала по начин, който ще го отвори за нов разказ. Може би в някоя друга песен, изпята от РЕНЕГАТ.

В „Едно сърце“ освен Константин Кацаров, участват и музикантите на бандата: Петър Маринов-Валжан (китара), Владислав Христов (ударни), Александър Харутюнян – Вожда (бас) и Дилян Обретенов – Диката (китара). В клипа се снима и китаристът Николай Карагеоргиев. А в ролите на жената и детето влизат Десислава Данаилова и Макс Василев.

Премиерата на клипа е в петък, 21 юни, от 21, 30 часа в Клуб „Приятели“ в Пловдив.
Рок купонът след това ще е с Тони Караатанасов, Момчил Николов и естествено, Константин Кацаров и РЕНЕГАТ – с „Едно сърце“ – на живо.

 

Може да харесате още...