Пеевски получил допуск до най-високо ниво на класифицирана информация 3 дни преди да стане шеф на ДАНС

znak_stopОт миналия вторник, 11 юли, Делян Пеевски има разрешение за допуск до най-високо ниво на класифицирана информация – с гриф Строго секретно, стана ясно от отговор на шефа на ДКСИ (Държавната агенция по сигурността на информацията) на колеги от вестник Сега. Такъв допуск се полага на шеф на ДАНС, но забележете: Пеевски е предложен и избран за такъв на 14 юни!

Кой му даде разрешението и как така се случи, че една процедура за допуск, която трае не по-малко от месец, по данни на експерти, в случая се изпълнява 3 дни предсрочно?

Ето това е въпросът, чийто отговор може и никога да не се получи публично, но ще тежи като воденичен камък на всички, които продължават да пазят една безумна система на задкулисие в политиката.

Тези хора трябва да разберат, че поколението вече е друго – то не се купува с кебапчета и чалга, нито се прехласва по дебели вратове и златни ланци. Поколението, което става активно, има информация и МОЖЕ да мисли! Без да му трябва някой, който да му сочи посоката…

И така – конкретен въпрос: какво ще прави Пеевски с този допуск след като няма да е шеф на ДАНС и до произнасянето на Конституционния съд няма да е и депутат? Има ли процедура за отнемане на допуска и тя колко време ще продължи? Ще се самосезира ли прокуратурата по случая?

Топката е пак в главния прокурор Сотир Цацаров. Да видим как ще я отиграе.

Може да харесате още...