Нов протест в страната с искане за оставка на Кабинета

znak_stopДокато новият протест в страната изведе на улицата за пореден ден хиляди хора, а във фейсбук групите “Оставка на Кабинета Орешарски”, Не искаме Правителството, предложило Пеевски за шеф на ДАНС! Оставка! – Пловдив и “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” надхвърлят общо 76 000, от пресцентъра на МС съобщиха, че на срещата с представители на недоволните връчили на Пламен Орешарски декларация да не се оттегля от поста.

„Ние не искаме това правителство да абдикира от проблемите, както направи предишното, като си подаде оставките. Ние искаме да останете и институциите и държавата да работят честно, прозрачно, както декларирахте и да решават текущите проблеми на хората и да възстановите малкия и среден бизнес“, се посочва в декларацията. Връчил я мъж от името необвързани с политически сили и независими граждански организации. “Според гражданите, които са я подписали в сегашната кризисна ситуация не е от полза за народа да се правят нови избори и да се забавя решаването на социалните проблеми. „Ние искаме да се съставят и веднага да заработят Обществените съвети към министерствата и парламента, с представители на гражданските организации, за решаването на жизненоважните проблеми“, пишат още гражданите” – се посочва в прессъобщението на МС.

Ето кой е подписал документа: представители на Коалиция на протеста, Федерация на свободните граждани, „Днес“,“Сила“, Гражданско сдружение „Гласност“, Сдружение „Живот за България“, Национален форум „Обединение“, „Промяна“, Гражданско движение „Аз обичам Видин“, Гражданско движение на протестиращите „Освобождение“, Палатков лагер „Единство“, Легия „Антимафия“ и други, твърдят от МС без да доуточняват.

Във второ прессъобщение се обяснява, че на срещата с протестиращите министър-председателят е съобщил, че е разпоредил ускорено прилагане на наредбата за парите на държавните предприятия в банките.

Наредбата, впрочем, беше подготвена от служебния кабинет и се отнася за това, че всяко държавно предприятие може да държи не повече от 25 на 100 от депозитите си в една банка. Без да я променя, кабинетът на Орешарски я прие.

Протестиращите разговаряли с Орешарски за начина, по който ще бъде направена новата номинация за председател на ДАНС, както и за функциите и работата на държавната агенция. Премиерът заявил готовност да бъде направено широко обсъждане на кандидатурата за председател на ДАНС и изтъкнал, че сред задачите на ръководителя на агенцията приоритет трябва да е борбата срещу контрабандата и източването на ДДС.

F2F TV продължава да пита защо това не беше направено предварително, за да не се стига до този момент с протестите. И защо от пресцентъра на МС мислят медиите за тъпоумни като обясняват, че Орешарски е обяснил на протестиращите какви са приоритетите на шефа на ДАНС. Ами нали ако хората не бяха наясно с тях и с важността на длъжността, нали изобщо нямаше да излязат на улицата в 30 градусова жега? Ако изобщо не се интересуваха кой ще оглави службата, с която новите законотворци от 42-то НС отпочнаха работата си, сякаш това е най-важният проблем на страната ни, нали и до днес нямаше да се впише прецедент в историята ни с искането на оставка на правителство, дошло преди няма и месец на власт…

Хора, верно ли политиците мислят, че народът е дотам заспал и глупав, че да го изнасилват с опити докъде може да му стиугне търпението?

F2F TV протестира точно срещу това… защото аман от сцени, завеси, кукловоди, задкулисие и слаби постановки…

Може да харесате още...