Делян Пеевски обяви в писмо, че е готов да се оттегли като председател на ДАНС

znak_stopДелян Пеевски, срещу чийто избор от НС за шеф на ДАНС обществото буквално изригна, а президентът реагира безпрецедентно, е готов да се оттегли от поста. Това обяви Агенция Фокус, до която Пеевски е изпратил писмо. 

“Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан”, пише Пеевски и допълва, че за него властта не е самоцел.

“Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно”.

Депутатът от ДПС, избран за шеф на ДАНС, допълва, че е достатъчно доблестен да приеме с вътрешно убеждение необходимостта председателят на ДАНС да е професионалист от кариерата, ако това е необходимо в името на реформите в правосъдието и вътрешния ред и извеждане на страната от “блатото на престъпното управление”, както се изразява още в писмото. “Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България”.

Да видим продължението.  Не епистоларното, а истинското.
И да мислим внимателно, гледайки го.
Защото ако се окаже, че изборът на Пеевски е бил със социологическа цел, за да се разбере прага на търписмост на хората, просто не е истина как може да изригне обществото, за да се помете старата система с кукловодите и постановките…

Може да харесате още...