Делян Пеевски е новият шеф на ДАНС

Новият шеф на ДАНС е Делян пеевски, депутат от ДПС.

По данни на Фокус, гласуването се случи два пъти. В първия от 125 народни представители 114 се обявиха „за”, 10 – „против”, 1 се въздържа. Депутат от БСП, гласувал против, получи бурни аплаузи в залата.
Вторият вот беше заради поискано прегласуване от Димитър Главчев от ГЕРБ. Така при него от 204 депутати 116 вдигнаха ръка „за”, 87 – „против”, 1 се въздържа.
Атака не участва в гласуването, а ГЕРБ, които излязоха при обявяването на кандидатурата, влязаоха за вота.

Преди дни новият ни парламент гласува промени в закона за ДАНС, които позволяват кандидат с 8 г. опит като магистрат да оглавява агенцията и той да се избира вече от Парламента по предложение на министър-председателя.

Предложението за Пеевски беше обявено от Орешарски.
Новият шеф заяви от трибуната: Със сигурност няма да има разчистване на сметки. Ще работя само за държавата и за нейните граждани. Ще съдите по действията ми.

След като вчера бившият главен секретар на МВР и експремиер на страната Бойко Борисов заяви, че БСП се изнасилва брутално от ДПС, днес след гласуването допусна, че това вече е краят на столетницата.

Горе-долу по същото време в Пловдив лидерът на БСП Георги Гергов коментира новият пловдивски областен управител – Венцислав Каймаканов, кандидатура на ДПС – с думите, че и този път БСП прави компромис със себе си.

Компросмиси или изнасилване на столетницата?

Това тепърва предстои да видим.

Може да харесате още...