Екс вътрешният министър с мярка подписка по обвинение за неупражнен контрол върху ползването на СРС

c_cvetanov_03Цветан Цветанов е с мярка за неотклонение “подписка” по повдигнатото му обвинение за неупражнен контрол върху използването на специални разузнавателни средства в министерството, което ръководеше, съобщи mediapool.bg. Тази кратка новина, която се очакваше, както неведнъж сме обяснявали – заради изявленията на главния прокурор още преди последните избори – заостри медийния интерес заради придружаващите я случки с лек водевилен характер.

Става дума за обикалянето на различни места, където Цветанов се очакваше да бъде разпитан.
Първо той и защитникът му пристигнали в Специализираната прокуратура, но малко по-ксъно били пренасочени към Софийска градска прокуратура. Оттам, след като разпит не се случил заради отсътствието на другите 4-ма обвиняеми по делото, ексвътрешният министър отново се върнал в Софийска градска прокуратура с адвоката си.

Гледайки отстрани, човек би се запитал дали наистина всичко в живота е случайно или обратно, нагласено с някаква загадъчна цел. Защото забележете: от името на адвоката Менко Менков – отново дублирано като лично и фамилия, през това, че е защитавал и дупнишките бизнесмени братя Галеви – чак до нелепото разкарване на доскорошен вицепремиер налево-надесно, нагоре-надоле, както би казал Алфредо Торес  –  та всичко това крещи, че “новините” се кроят по медийната кройка кое ще е интересно, а не по стария и очевидно овехтял у нас калъп на същинската информация.  А в това време обвинител номер 1 е извън България, на работно посещение в Мюнхен…

Толкова с коментарите. Те са само за външната опаковка на новината.
Фактът е, че вече има повдигнато обвинение срещу висш политик от управлявалата до последните избори партия. Как ще протече разследването и какво ще реши Съдът по въпроса с нерегламентираните подлсушвания – предстои да видим. Дали ще чуем и още записи, подхвърлени услужливо на определени медии – също предстои да разберем.
Какво пък, съвсем сме си като в приказка…

Може да харесате още...