Крадат вентилатори , дръжки на врати и дозатори за сапун от… ДКЦ в Пловдив, то напук реновира базата си

bolni4ni_001Вентилатори, кранчета и лебедки от батерии, дръжки на врати, дозатори за сапун и други вещи от санитарните възли се крадат най-често в ДКЦ-6 в Пловдив. Наскоро беше направен опит да бъде открадната отоплителна лира, съобщи управителят на заведението д-р Цветана Пеева. Трудно е да се установи кой точно посяга на предметите – дали пациенти или – злонамерени лица.  Факт е, че каквото и да прави ръководството на ДКЦ-то, за да подобри условията в сградата така, че да е приятно и уютно на хората, подобни вандалски прояви са обида за постигнатото с добра воля и със собствени средства на ДКЦ-то.

Най-новата придобивка в момента са 6 кабинета за общопрактикуващи лекари, детска и женска консултация, както и един специализиран неврологичен, реновирани в сградата. Ремонтите са на стойност 10 000 лева, като са обновени стени, тавани, подови настилки,врати, осветление, мивки и др. Кабинетите в ДК- 6 са по на 50 години и са били силно амортизирани.

От този месец ДКЦ 6 е сключило договор с Министерството на здравеопазването по програмата „Спри и се прегледай”. Лекари ще извършват скрининг изследвания на два вида ракови заболявания – на маточната шийка и на дебелото черво. Всички пациенти ще получат покани за прегледите от здравното ведомство.

Може да харесате още...