До края на лятото пускат лот 4 на АМ Тракия и лот 1 на АМ Струма

magistrala2Лот 4 на АМ Тракия и лот 1 на АМ Струма се очаква да бъдат пунстаи в експлоатация до края на лятото, съобщиха от Министерството на транспорта. По време XIV заседание на Комитета за наблюдение на ОП Транспорт стана ясно, че в този срок ще са готови и първият участък на жп линията Пловдив – Бургас и връзката на Софийския околовръстен път с АМ „Хемсус”.

Още в началото на месец юли трябва да бъдат завършени оставащите 32 км от АМ „Тракия”. А през този месец – да бъде предсрочно пуснат в експлоатация и лот 1 (Долна Диканя – Дупница) от АМ „Струма”.

Връзката на Софийския околовръстен път с АМ „Хемус” ще облекчи движението по най-натоварения пътен участък в България, по който преминават 25 000 автомобила на денонощие в едната посока. На този етап физическия напредък се оценява на 91 % и се очаква да бъде открит предсрочно в средата на месец юли.

И малко инфо за метрото в София: плановете на „Метрополитен” ЕАД е в периода 2017 – 2018 г. да бъде завършен и третия лъч на метрото, като неговата обща дължина да достигне 57 км с общо 54 метростанции. Техните прогнози са над половин милион пътници да ползват подземната железница, когато това стане факт. Към момента в процес на изграждане са трасетата от бул. Цариградско шосе до летище София и от кв. Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4. Общото изпълнение по двата лота се оценява на около 15 – 16 %.

Може да харесате още...