Директорът на Слънчев бряг иска оставки в ДНСК

more-esen1Директорът на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров изпрати сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров, Върховна касационна прокуратура и МРРБ, в който се твърди за властови произвол от страна на началничката на ДНСК Милка Гечева и нейната местна подчинена – Ваня Радева. В сигнала се посочват аргументи, които дават основание да се образува проверка по съмнения за злоупотреба със служебно положение, търговия с власт и корупция, съобщиха от пресцентъра на Слънчев бряг. Ръководителят на “Слънчев бряг” АД смята, че действията на Гечева и Радева са силно компромитиращи заеманата от тях отговорна длъжност и настоява да им бъде поискана оставката.

Причината за реакцията на Златко Димитров е започналата преди дни кампания от ДНСК, лично на негово име, като физическо лице, да бъдат съставени около 100 акта за незаконни обекти на територията на курортния комплекс. Подобни действия са абсолютно незаконосъобразни, непрофесионални и личностно тенденциозни, смятат от дружеството.

Оттам твърдят, че всички актове от страна на ДНСК и РДНСК са съставени на името на физическото лице Златко Димитров като виновник за нарушенията. Димитров не притежава и един кв.м. земя на територията на Слънчев бряг – изток, информират от комплекса и подчертават, че според констатациите въпросните незаконни обекти са разположени върху земя – собственост на Златко Димитров.

Въпросната проверка е провокирана от многобройните сигнали, които ръководството на “Слънчев бряг” АД е изпращало през последните няколко години до отговорните институции за премахване на криминалните магазини и сергии, смятат от АД-то. Димитров и последното ръководство на дружеството констатираха за пръв път от 10 години насам и описаха около 700 незаконни обекта в комплекса.

Многобройните сигнали на “Слънчев бряг” АД, констатациите, снимковият материал и описанието на незаконните обекти вероятно сериозно са разтревожили въпросните сенчести структури, които имат пряк интерес от удар върху Залтко Димитров и дружеството, за да прикрият истинските виновници и да отстранят този, който се стреми да защити обществения и законов интерес – пишат в нарочно прессъобщение от курорта.

Преди два месеца бяха подпалени 5 павилиона на “Слънчев бряг” АД, припомнят оттам. На връх 24 май бе подпалена служебната кола на Златко Димитров. Извършителите са неизвестни.

По въпроса е алармиран и Националния омбудсман.
А разгарът на сезона тепърва предстои.

източник: пресцентър Слънчев бряг АД

Може да харесате още...