Концерт на 12 годишната Вероника Начева взриви Златица

veronika3Първият самостоятелен концерт на 12 годишната Вероника Начева взриви Златица. Момичето, което от 6 годишно овладява тънкостите на народното пеене и попива любов към народната музика от голямата българска певица Гуна Иванова, разплака публиката.

Препълнената зала избухна в аплодисменти още в първите секунди на концерта, когато малкото момиче с мощен глас запя разтърсващата родопска песен „Бела съм, бела, юначе“. Родопските песни отиват най-много на Вероника, която въпреки че е родена и расте в Средногорието, ги изпълнява прочувствено и вълнуващо. Смелостта и самочувствието на малкото момиче вдъхна нейната учителка, която запя заедно с нея и вдигна на крака публиката с няколко свои изпълнения.

veronika4„Горда съм, че мога да се докосна до таланта на това дете и че съм на една сцена с вашата Вероника“, каза Гуна Иванова. В залата се изви и хоро, което поведоха танцьорите от формация „Masters of the Dance“, специални участници в концерта. Сърцатите танцьори се представиха с атрактивни изпълнения на традиционен и стилизиран фолклор и удивиха публиката с почти акробатични изпълнения. В концерта участваха и танцьорите от клуб „Кръшно хоро“ от Копривщица, които се снимаха в най-новия клип на Вероника „Давай ме, мила мамо“.

Публиката аплодира бурно и местния танцов ансамбъл „Средногорие“. Комплимент към звездата на вечерта бе и участието на музикалната формация „Art Masters Band“. Талантливите момичета и момчета, които вече са впечатлявали публиката в различни градове на България и зад граница, изпълниха заедно с Вероника на финала на концерта рефрен от емблематичната песен „Пиринска младост“, която изправи на крака цялата зала.

Дълго след концерта не стихваха аплодисментите на публиката. Вероника и Гуна Иванова до късно даваха автографи и се снимаха с всички, които искаха да се докоснат до тях, а по улиците на града оживлението не стихна до късно вечерта.

Концертът бе реализиран от Продуцентска къща „ЕНИ филм“ със съдействието на община Златица и кмета Магдалена Иванова.

Може да харесате още...