В Пловдив деца добавят живот в акция, посветена на малчугани, страдащи от муковисцидоза

muko-1uni4Десетки деца от Пловдив получиха стикер ДАРИТЕЛ на 1 юни за това, че се включиха в благотворителната творческа работилница под егидата на кампанията, подкрепена от F2F TV -Муковисцидоза – да добавим живот. В градинката на Джумаята от сутринта весели шатри и музика подканяха малчуганите и родителите им да оцветят заедно гипсови фигурки на приказни герои и да си ги отнесат у дома, едновременно помагайки за купуването на кислородни концентратори за деца и младежи, страдащи от рядката болест.

Първолачето Сиси, което преди броени дни инициира в своето училище акция в полза на същата кауза, днес отново беше неотлъчно до майка си и възпитаниците на Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов”, които рисуваха muko-1uni10портрети на деца като част от първоюнската инициатива на Асоциация Муковисцидоза и приятели.   За нея приятел на кампанията Муковисцидоза – да добавим живот отпечата безвъзмездно вдъхновяващите стикери за дарителство, а от Стара Загора Незабравка Асенова изпрати изящни ръчно изработени рози със слогана  й.  Незабравка е майка на 5 годишно дете, което страда от друга рядка болест – Епидермолизис булоза – така наречените пеперудени деца. За мен тя е ангел – малко са хората като нея – цялото й същество излъчва доброта в буквалния смисъл – казва за Незабравка председателят на Асоциация Муковисцидоза Светлана Атанасова.

Светлана също пристигна от Димитровград заедно със свои приятели-доброволци. Към тях се включиха и доброволци от Пловдив и в урока на живо по съпричастие продължават и в момента да привличат нови и нови участници. Късно вечерта ще стане ясна сумата, набрана чрез творчеството на децата. Добър знак е, че в началото на деня отворената урна от благотворителния концерт на рок групите РЕНЕГАТ и IVORY TWILIGHT в Драматичен театър Пловдив на 9 май, установи  наличност от 349 лева – отново за скъпо струващи кислородни концентратори, без които в критична ситуация децата и младежите с муковисцидоза не могат да дишат…

Ако искате да сте съпричастни с каузата на кампанията – да се въведе евростандарт за лечение на рядката болест муковисцидоза, който ще гарантира по-добро качество на живот на хората, страдащи от нея, може да го направите с един лайк на фейсбук страничката Муковисцидоза – да добавим живот. 

 


Може да харесате още...