Искат започване на процедура за снемане имунитета на екс-вътрешния министър

temidaНе е новина, че Прокуратурата е поискала снемане на имунитета на екс-вътрешния министър Цветан Цветанов. Главният прокурор Сотир Цацаров го заяви още преди изборите. Медийните припадъци по темата, обаче, покават, че журналистите или не са вярвали на Цацаров, или пак се хлъзгат по порочния сюжет да се нахвърлят срещу вече слязал от сцената министър, просто за да задоволят нагона си за омаскаряване.

Чест прави на Борисов, че стои до първия си човек в ГЕРБ – с обявяването, че Цветанов остава заместник на партията, бившият премиер даде пример за това как хората трябва да имат значение.

Нищо по-хубаво от това, че Прокуратурата най-после намери главен обвинител, който не се мотае и не чака конюнктурата да покаже какво да се прави. Нищо по-важно от това, че Цацаров е последователен и казаната дума се превръща в действие. Нищо по-полезно от това, че ще има разследване на начина, по който се е подслушвало…

Обвинението, което се твърди, че ще бъде повдигнато на Цветанов – за допустителство по служба – може да го отведе, според Наказателния кодекс, до 8 години зад решетките, ако се докаже в Съда. Но може и да не го отведе.

И не заради Цветанов, а заради демокрацията ми се ще да вярвам, че след като Прокуратурата може да се променя, и обществената нагласа, както и медийната, ще стигне до истината, че и у нас всеки е невинен до доказване на противното.

 

Може да харесате още...