Главният секретар на МВР Калин Георгиев напусна системата

K_GКалин Георгиев, главен секретар на МВР, напуска системата, съобщиха от пресцентъра на Полицията. Пловдивчанинът, чийто професионализъм го издигна в кариерата до най-висок пост, съобщи за решението си с обръщение до своите колеги. “Подадох заявление за освобождаване от държавна служба в МВР. Този акт не е спонтанен. Обмислям го от много време. Поет ангажимент ми попречи да обявя намеренията си по-рано. Бих искал да благодаря на всеки един от вас, че имахме честта да служим заедно на България.Бяхме заедно под дулата на престъпниците край Вакарел и Сливен, не сме се крили един зад друг в Бисер, Ловни дол и при терористичния акт в Сарафово.

В личен план на мен ми предстоят още много битки – трябва да намеря начин да запазя здравето и семейството си – важни приоритети, които съзнателно загърбвах през годините.
Моля да бъда извинен, ако в хода на съвместната ни работа съм обидил някого или съм бил несправедлив.
Винаги ще ви подкрепям.
На всички желая здраве, сили и мотивация да продължите.
Последната ми заповед към вас е да се прибирате невредими при любимите хора!
БЛАГОДАРЯ ВИ!”

Главният комисар, завършил първо руска филология, а след това получил магистърска степен в „Мейфеър колидж ъв инглиш” – Лондон, работи в системата на МВР от 1996-та година. Отличникът на Академията на ФБР, Куонтико, Вирджиния и преминал специализации в чужбина на специалните и правоохранителни служби на Съединените Щати и страните – членки на Европейския съюз, ще запази много награди от работата си в системата: от Полицай на годината през 2007-ма до командор на Ордена на Исабел Католическа.
Пловдивските медии, които познават работата му още от 2004-та като шеф на регионалното звено на БОП, са наясно, че Калин Георгиев е човек на принципите и мъжката дума. Така и излиза от системата.

Постът е вакантен.

Може да харесате още...