Кабинетът Орешарски положи клетва

flag_bg2С един човек повече гласува за премиера Пламен Орешарски в сравнение с предложения от него състав на Кабинета. 120 депутата се обявиха „за“ министър председателя, предложен от Коалиция за България. 119 пък дадоха вота си за представените от него структура на МС и министри. 

ГЕРБ и в двата случая гласува против. Коалиция за България и ДПС – очаквано бяха „за“, а Атака не гласува за министър-председател и даде един отрицателен вот за кабинета.
Загубеният глас се оказа червен – от Коалиция за България при вота за премиера са се обявили 84 народни представители, а при този за МС – 83. Защо – може би БСП да каже.

И така – имаме си правителство, добро или не дотам. Имаме си и парламент, добър или не дотам. Имаме си и проблеми, които чакат яка работа. Да видим дали ще се губят в процедурни хватки политиците ни през лятото или ще запретнат ръкави, за да действат в полза на хората… Важно е гражданското общество да не заспива в предстоящите жеги и отпуски. И да натиска за решаване на въпросите, от които зависи каква точно зима ще посрещнем.

Кабинетът положи клетва…

Може да харесате още...