В сърцето на Родопите – 3 дневно горско изложение с атракции и конкурси

gorski-pojarДемонстрации наживо в естествена горска среда на техники и методи за гасене на горски пожари, възстановяване и залесяване на горски площи ще могат да наблюдават посетителите на Международното изложение за горско стопанство, машини и технологии “Булфорест шоу” – 2013. То ще започне на 30 май на 1 881 метра надморска височинана на връх Мечи чал край Чепеларе и ще продължи до 1 юни. 

Много настроение и емоции ще предизвикат състезанията за най-добър секач, а всички посетители ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса „Прегърни дърво“. Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, вече започна и ще продължи до 3 юни на централния площад в Чепеларе.
Входът е свободен. Осигурени са безплатен достъп с лифт до мястото на събитието и зона за паркиране. Изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с Изпълнителна агенция по горите, Община Чепеларе и Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец“.

източник: пресцентър ИАГ

Може да харесате още...