Рокада в проекто-кабинета Орешарски: Калин Тихолов се заменя с Иван Данов

hisar_kamili_02Предложеният за министър на инвестиционното проектиране и строителство архитект Калин Тихолов изпрати отворено писмо до някои медии, в които заявява, че се оттегля от проекто-кабинета на Орешарски. Орешарски потвърди информацията. Вчера социалната мрежа се взриви от съмнения за участие на предложения министър в аферата Дюнигейт.

В писмото си, публикувано в bulgarskipogled.info,  Тихолов казва: “Приех поканата на г-н Пламен Орешарски с ясното съзнание, че като министър в програмно правителство, моята работа ще е свързана с професионалния ми опит и знания, а няма да се занимавам с политически битки и компромати.

Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания, която цели да възбуди обществено напражение и недоверие не само към мен лично, но също така и към новия кабинет на г-н Орешарски, който предстои да бъде гласуван в парламента в най-скоро време.

В своя професионален опит винаги съм се водил от принципа, че човек трябва да защитава професионалното си име и достойнството си. Затова не мога да допусна името ми да се използва за разменна монета в непочтени интриги и политически битки.

В тази връзка прецених, че ще е най-добре да бъде оттеглена моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство, за което проведохме и разговор с г-н Орешарски.”

Пред президента Росен Плевнелиев преди минути Орешарски съобщи за рокадата като посочи, че съобразявайки се с гражданското общество, прави рокадата и предлага на мястото на Тихолов името на Иван Данов като човек с академична кариера и практически опит.

А глухарчетата си цъфтят…

Може да харесате още...