Благотворителна творческа работилница кани на 1 юни пловдивските деца да рисуват в помощ на свои връстници, болни от муковисцидоза

cf-fb-page-header

Стикер за дарителство с логото на кампанията “Муковисцидоза – да добавим живот” ще получи всяко дете, което се включи в благотворителната творческа работилничка в Пловдив на 1 юни. Под шатра, разположена в градинката на Джумаята, от 10 часа председателят на Асоциация Муковисцидоза Светлана Атанасова кани малчуганите да оцветяват гипсови фигурки на приказни герои заедно с момичетата и момчетата от Националната художествена гимназия.

За останалите сръчни ръчички ще има отделен кът, пълен с пъстри мъниста и камъчета, от които младите творци ще си изработят гривнички и герданчета – разказа в аванс Светлана Атанасова. Тази година ученици от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” ще рисуват портрети на децата за спомен от прекрасния ден. Ние бихме искали да обясните на вашето дете, че участвайки в творческия кът и купувайки си нещо от него, ще помогне на друго дете, което се cf-logo-fb-pageнуждае от апарат за дишане, допълва Атанасова.

Благотворителната акция за 1 юни е за закупуване на скъпоструващи кислородни концентратори за деца и младежи, страдащи от рядката болест муковисцидоза, и ще се случи със съдействието още на Национален алианс на хора с редки болести, Асоциация на студентите медици в Пловдив и на пловдивската Община.

 

Може да харесате още...