Китайски компании искат да инвестират в български проекти; елате на форума, канят пловдивчани

kitaj Най-голямата бизнес делегация от китайски инвеститори ще се срещне с български компании в рамките на първия българо-китайски форум за инвестиции и туризъм Discover and Invest in Bulgaria на 28 май в Пловдив. Около 150 китайски компании и още толкова български се очаква да обменят опит и да обсъдят възможности за сътрудничество по време на събитието.

То се провежда за първи път у нас и ще се фокусира върху разширяването на контактите между българските и китайските компании в различни сфери, което ще стимулира бизнес отношенията им през следващите години. Участието на българските компании е безплатно и става след предварителна регистрация на сайта на центъра.

Форумът се организира от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на външните работи, Българската агенция за инвестиции и Община Пловдив. Основен фокус изграждането на платформа за развитие на отношенията между Китай и България. Целта е разширяване на двустранните контакти в изпълнение на решенията от срещата на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа, проведена на 26 април миналата година във Варшава.

Може да харесате още...