Нови промени в изборния закон – да намерим светлината!

kozel_bez_graniciКрайно време е да се промени положението на нещата в България. А това може да стане лесно и чудесно! Просто трябва да се промени изборния закон. Да се премахнат тежките ограничения пред гражданите, желаещи да основат нова партия. Да се махне 4% бариера за влизане в парламента. Да се махнат всички бариери… и спящите полицаи също!

Всеки трябва да може да основе партия. За да съм по-точен – всеки българин с право на глас ТРЯБВА да основе партия. И да влезе в парламента. Така всички ще сме парламентарно представени. Всички ще сме във властта. Няма да има кого да псуваме и на кого да се сърдим.

Единственото ограничение трябва да е за държавните чиновници, защото те вече си членуват в партия ББГ (Бюрократи без граници). Отдавна си я имат, върши им работа, парите им вади и ги поставя на чело на държавния животец. А всички останали – в парламента! Да видим сега, лесна ли е работата на политиците… Който пропусне заседание – веднага министър! Не среже правилно лентичката, или пък направи 30 сантиметра по малко магистрали – айде обратно в парламента! Да ги немаме такива… несериозни…

Всички партии дотук се кълнат, че точно при тяхното управление има най-много чуждестранни инвестиции. Сиреч, кат станем всички депутати – чужденците ще плащат заплатите. Значи можем и да си ги вдигнем! И да свалим данъците, щот те пък за какво са ни? Така ще имаме и по-малко държавни чиновници, значи нови партии и по-пълно представяне на народа във властта. Пък на чужденците ще им хареса, че нямаме данъци и ще дойдат повече… Ама пък тогава ще им въведем лицензи и акцизи, щото нямат данъци… И ний сме хора, и ние сирене ядем… а пък като станем депутати – и кебапчета!

Направо да станем една България без граници! Така целият останал свят ще ни плаща наем, щото само ние сме без граници, пък другите си имат, значи те са в България!

И всички ще сме депутати…

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Василка Беева каза:

    Браво, шуронайка! Нали ще станем такива, когато влезем в парламинта? Заядливичко, но можеше и още по-заядливо! Не само кебапчета, ами и банички ще си похапваме, а и кафенцето…, о, има благинки да си депутат.