В Пловдив хора със специфични потребности изграждат сами мини-голф игрище

mini_golf_ksu_004Мини-голф игрище с 9 площадки за хора със специфични потребности ще си имат възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив. Третокурсници от паралелката по строителство към Учебния център вече започнаха да оформят терена зад административната сграда и корпуса с новите услуги.  Идеята е на екипа на Комплекса и се роди след като в продължение на близо година не се намери програма, по която да кандидатстваме с проекта ни за външни игрища, които да оформят първия и уникален не само за страната ни Социален спортен комплекс – разказа за F2F TV директорът Апостол Делев. 

Треньорът по джудо и стрелба в Комплекса Петър Петрушев издирил в интернет информация и чертежи за мини-голф игрища и заедно с колегите си ги пригодили към мястото. Така на площадката от около 900 кв. Метра, освен площадките и mini_golf_ksu_006дупките за мини-голфа, ще се разположат пейки, фонтан и беседка за почивка. Всичко това ще плува в зеленина и ще е съобразено с възможността нашите деца в колички да могат да се движат безпрепятствено, играейки мини-голф, обясни още директорът. Голямата му гордост е, че ще се справят със собствени сили и средства – нещо, което доказват, че могат и в най-трудните години на кризата. До 30 юни мини-голф теренът се очаква да е готов и още това лято да стане любимо място на хората от Преходното и Защитеното жилище, от Дневния център и Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Комплекса.

Новата придобивка няма да откаже, обаче, Апостол Делев и екипа му да търсят пътища за стартиране на проекта за външни игрища. Защото, по думите му, чрез него ще се осигури възможност на десетки българи в неравностойно положение да спортуват редовно и да се срещат на спортни форуми със свои приятели от цялата страна и чужбина.

mini_golf_ksu_002След броени дни КСУ „Св. Георги“ Пловдив ще отбележи 1-та година от 7-то си десетилетие. Предвижда се 23 май да е ден на отворените врати, в който от 12 до 13 часа гостите ще могат да видят как се работи по изграждането на мини-голф игрището, как се боядисват пейки в двора, как се садят дръвчета и цветя в цветна фигура, как в спортните зали се тренира джудо, фитнес и стрелба, а в отделението за медицинска рехабилитация как се правят физиотерапевтични процедури и лечебна физкултура. Всичко, това, съчетано с изложби на предмети, изработени в часовете по готварство, шивачество, арт-терапия, керамика и изящни изкуства.
F2F TV ще гостува на приятелите си от Комплекса и отсега им желае вдъхновение за всичко, което правят 🙂

Може да харесате още...