Слънчев бряг дава незаконните обекти на прокуратурата

more_001Проблемът с незаконните обекти в Слънчев бряг вече ще е грижа на Прокуратурата. От „Слънчев бряг” АД настояват за спешна намеса лично на Главния прокурор, за да се стигне до изход от ситуацията, за която се твърди, че се протака с години.

Голяма част от незаконните обекти са изградени на терени, собственост на дружеството. Акционерното дружество съобщава, че нееднократно е сезирало оправомощените по ЗУТ държавни органи – ДНСК, РДНСК-ЮИР, РОНСК-Бургас и Община Несебър за незаконно поставените обекти, незаконното строителство и незаконните пристройки и надстройки на сградите, разположени на територията на Слънчев бряг-изток. До момента, по думите им, по отстраняването им не са предприети действия. Стига се само до констатиране на обектите, но без задвижване и финализиране на процедурата по премахване.

„В случай, че прецените, че с бездействието си компетентните органи са извършили престъпление по НК, моля Ви да образувате наказателно производство”, пише изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров в сигнала си до Сотир Цацаров Към него са приложени 23 жалби и сигнали, изпращани до отговорните институции в периода от 2010 до 2013 година.

Най-много незаконни постройки има по крайбрежната алея на комплекса в концесионните територии на плажовете, коментира Златко Димитров. Акционерното дружество не получава никаква информация относно схемата за поставяне на обекти на концесионерите на трите плажа – Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен и Слънчев бряг – Юг. Не е ясно и къде започва и свършва концесионната територия – точни граници не са маркирани. Дружеството вече е заявило пред МРРБ готовността си да окаже финансова помощ при решаването на този проблем.

Може да харесате още...