ГЕРБ със сигнал до Прокуратурата: дали експремиера Станишев си е купил с пари на данъкоплатците поста „председател на ПЕС“, той – готов да се откаже от имунитет

brusselseГЕРБ внася в Софийската градска прокуратура сигнал относно обявяването на поръчката и избора на фирма-изпълнител за подмяната на българските документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на партията. В него се казва, че целта е прокуратурата да установи дали бившият премиер Сергей Станишев си е купил срещу 116 милиона евро поста „председател на ПЕС“ с пари на българските данъкоплатци. В  сигнала се настоява да се проверят данните от журналистически разследвания, според които по времето на правителството на Тройната коалиция експремиерът Сергей Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избора на фирма, която да подмени българските документи за самоличност и значително са завишили цената на поръчката от 16 на 116 милиона евро. 

В сигнала от партията предоставят публична информация, публикувана в няколко интернет издания и се посочва, че в информациите са цитирани данни от журналистически разследвания в национален седмичник.
В прессъобщението на ГЕРБ се казва още, че очакват българската прокуратура да провери и изнесените данни, които правят връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от дъщерна фирма на  фирмата-победител и избирането на експремиера за председател на ПЕС, по предложение на съпругата на тогавашния зам.-председател на тази еврогрупа.

В отговор по TV 7 лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев от своя страна е заявил, че е готов да си свали имунитета.

Може да харесате още...