МЗ: Линейката е пристигнала на 13-тата минута в училището, където 11 годишно дете почина

samotna_sve6tНяма забавяне на линейката на ЦСМП-София при инцидента с 11-годишния Теодор от 81-во училище в столицата, който почина пред съучениците си в час по физическо, потвърди днес здравният министър проф, Николай Петров. Данните са от спешната проверка по повод нещастния случай. 
По данни на МЗ, реанимобилът на ЦСМП-София е пристигнал на място в 81-во училище на 13-та минута от постъпването на сигнала. Информацията е подадена в 13 ч. 59 мин. на 7 май и в 14 ч. 12 мин. лекарският екип е бил на място. Линейката е пътувала за друг адрес в жк. „Младост”, но е била пренасочена незабавно към 81-во училище след като е постъпил сигнал за случай с дете. Данните са от разпечатката по електронната система на ЦСМП-София. Линейката е била с пълно оборудване, позволяващо животоспасяващи действия. Детето незабавно е било транспортирано към болница „Св.Анна”, където е установена смъртта му. През цялото време на пътуването екипът е изпълнявал необходимите реанимационни мероприятия в пълен обем.
Екип от Районната здравна инспекция в София е предложил психологическа помощ на децата-очевидци на смъртния случай. Неотдавна подобна психологическа подкрепа беше оказана и на учениците в Стара Загора, които станаха очевидци след убийство в непосредствена близост до учебното заведение.

Може да харесате още...