Безплатна топла вода за коректни домакинства в Сливен

toplofikacia06През това лято топлата вода ще бъде безплатна за над 300 домакинства от Сливен – коректни абонати на местната топлофикация, съобщиха от комуникационна къща Имидж Едвъртайзинг. Промоцията на дружеството, която стартира веднага след края на отоплителния сезон, ще продължи общо 6 месеца. За периода от май до юли дружеството ще избере 5 абонатни станции в града и апартаментите, присъединени към тях, ще бъдат освободени от задължението да заплащат използваната топлата вода. Жестът към клиентите си ТЕЦ-Сливен ще продължи и през следващите три месеца. Други 5 абонатни станции ще се възползват от предложението от август до октомври. 

Критериите, по които ще се извърши подборът, са два: абонатните станции да имат най-малки задължения към топлофикационното дружество и поне 50% от присъединените към тях жилища да ползват топла вода. За петте абонатни станции, които няма да плащат топла вода от май до юли, условието е да имат най-голяма събираемост на сметките към 31 май, а за следващите пет – към 31 юли.
За „Топлофикация Сливен” няма да е лесно да извърши подбора. 80% от абонатите са лоялни платци и имат шанс да се възползват от специалните преференции на предприятието. С поредното си предложение към абонатите тец-ът отново доказа, че е гъвкавото и социално ориентирано предприятие, въпреки икономическата криза.
Равносметката, която ТЕЦ-ът прави в края на отоплителен сезон, е, че тази зима са се присъединили 80 стопански и 315 битови абонатни станции, докато през 2009-та топлоенергия е била подавана едва към 167 абонатни станции. И след края на отоплителния сезон цената на горещата битова вода продължава да е колкото в последните 4 години – 6 лв. за куб. м., за която се твърди, че е най-ниската в страната.

Може да харесате още...