Президентът призова партиите да не ни заливат със скандали, бръмбари и СРС-та 10 дни преди изборите, а с политики

rosen_plevnaliev_002„Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та и след като сме почнали ще стигнем докрай. Очаквам бързи и адекватни действия този път наистина да се стигне докрай“. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на „Дондуков“ 2 събота, когато за втора поредна година администрацията отвори врати за граждани. „От една страна е важно да се види автентичността на тези записи, от друга гледна точка обаче трябва да се погледне има ли предпоставки за престъпление и ако има такива да се стигне и докрай“, категоричен беше държавният глава.

“Хората имат изключително разумни искания, а как отговарят политиците на техните искания – с „бръмбари“ и със СРС-та“, коментира Росен Плевнелиев. „Десет дни преди изборите това за мен не е приемливо и моля всички да се отнесат сериозно към българския избирател“, призова още той.

Президентът очаква да бъде установено налице ли са предпоставки „за законно и незаконно подслушване“ и още веднъж подчерта, че вътрешните правила по отношение на работата със специални технически средства в МВР трябва да бъдат променени. Държавният глава отново заяви, че са необходим и законодателни промени, които да бъдат предложени от следващото Народно събрание.

„Лично аз ще имам обръщение в първите дни на следващото 42-ро Народно събрание и ще ги призова и ще следя да се направят съответните корекции и промени“, заяви Росен Плевнелиев.

Президентът се обърна към всички политически партии, участници в изборите, с призив да уважават българския избирател. „Моля извън заливането предизборно с декларации по темата за използването на СРС и т.нар. „български „Уотъргейт“, нека използваме останалото време, за да кажем смислено, разбираемо, на българския избирател – моля, гласувайте за нас, защото ние ще свършим първо, второ, трето, четвърто и пето“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

източник: пресцентър Президентство

Може да харесате още...