Слънчев бряг откри туристически сезон’2013 с месец по-рано

more-esen4 Слънчев бряг откри туристически сезон 2013 с месец по-рано. Днес пристигнаха първите туристи – 1500 австрийски пенсионери. Ръководството на курорта посрещна гостите на комплекса с хляб, сол, хоро и с… по чашка българска ракия. Първите летовници ще останат тук една седмица. Веднага след тях ще пристигнат следващите групи по програмата на Съюза на пенсионерите в Австрия. До 29 май в Слънчев бряг ще летуват общо 7500 австрийски туристи.

За първи път комплексът открива туристическия сезон толкова рано през пролетта. Той е напълно подготвен, увери изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Алеите са осветени, озеленени, въведен е контрол над движението на автомобили по тях. Подготвени са дори плажовете в курорта, по които вече са поставени първите шезлонги.

С пристигането на гостите от Съюза на пенсионерите в Австрия Слънчев бряг приема поредното предизвикателство – да промени имиджа си на младежки курорт и да отговори на повишените европейски изисквания в областта на туризма.
„Австрийските пенсионери са с високи претенции за удобство, лукс и комфорт в обслужването, които Слънчев бряг може да им осигури. Те обичат да пътуват и да научават нови неща. Програмата по време на пребиваването им тук ще удовлетвори и тази тяхна потребност”, каза Ото Спел, директор на туроператорската фирма „Сениорен райзен”, която организира пътуването им.

Според договореностите между „Сениорен райзен” и Слънчев бряг през пролетта на 2013-та и 2014-та в комплекса ще почиват общо 15 000 туристи. Групите ще се сменят всяка сряда в продължение на пет седмици през април и май.

Източник: Комуникационна група Имидж едвъртайзинг

Може да харесате още...