Лара Банева е у дома си след отвличане

police_car_lamps10-годишната Лара Банева, която беше отвлечена брутално от маскирани преди месец и половина, вече е при близките си, съобщиха от МВР. Снощи около 22 часа сива лека кола я е оставила в близост до 6-то столично РПУ и детето е отишло директно там.  Полицаите са я завели у дома. Установено е, че момиченцето е добре физически, но – разбираемо – е разстроено. МВР са осигурили психологическа помощ а преодоляване на стреса от похищението.

На 5 март детето е замесено в сюжет като от гангстерски филм. Около 7, 33 часа то пътувало за училище в лека кола, шофирана от 36 годишен мъж, когато джип препречил пътя й и трима души с маски стреляли срещу шофьора. След като измъкнали момиченцето, потеглили с мръсна газ от района на ул. „Пушкин“ в квартал „Бояна“, където е извършено покушението.

 Софийска градска прокуратура продължава да разследва случая като опит за убийство и отвличане.

Сега медиите е време да покажат човешкото си лице и да не обсаждат дома на Лара и семейството й, за да ги питат как се чувстват.  Защото новината за връщането й у дома е добра, но оттук нататък всеки ден връщането в живота й отпреди похищението най-вероятно ще е истинска битка на отвоюване на емоциите от него.

 

Може да харесате още...