Отец Иван от Нови хан идва в Пловдив за благотворителен концерт

kryst_osvetenОтец Иван от Нови хан, който стана емблема на свещеника с истинска мисия да приюти бездомници и деца, пристига в Пловдив с няколко от тях идния вторник, 23 април. Причината е благотворителен концерт, който да подпомогне дейността му в полза на хора с трудни съдби, сред които и много деца. 

Благотворителният коктейл е под наслов „Моята кауза е помощ за дома на отец Иван” и се организира от Инициативен комитет за привличане на хора в подкрепа на усилията на свещеника. В 18:30 часа във Военния клуб под тепетата ще се завърти филма на Джеки Стоев „Отец Иван и неговите деца”, отличен с наградата „Златен ритон“. А актьорът Владо Въргала ще разкаже за инициативата в помощ на отец Иван.  Стремежът му е да изгради нов приют в Нови Хан и да ремонтира 35 къщички в монтанското село Якимово, където около 30 семейства, за които той се грижеше, намериха дом и ще се занимават със земеделие.
Входът за събитието е с покани на цена от 30 лв. Ще се продават и дискове с филма като всички средства организаторите се ангажират да се предоставят за нуждите на общността, създадена от свещеника.

Може да харесате още...