Прокуратурата и главният секретар на МВР – с различна инфо за изтритите СРС-та

boksova-kru6aВ интервю пред вестник “24 часа” днес под заглавие „Няма изтрити СРС, всичко е архивирано“, главният секретар на МВР Калин Георгиев заявява, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР, срещу което вече е образувана наказателно производство и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“. Твърди също, че има логично обяснение за разминаването в датите, за които автомобилът с техника е установен по камерите за видеонаблюдение, без в документите да са отразени съответни излизания на техниката. Според главния секретар това „е свързано с операции на МВР за защита на националната сигурност и борбата с тежката организирана престъпност“.

Публикацията предизвика светкавична реакция от страна на прокуратурата и оттам излязоха със съобщение, че в хода на проверката, осъществена от държавното обвинение в МВР, такава информация не е била предоставяна от длъжностни лица от състава на министерството, включително и от самия главен секретар. “Това касае както данните, че информацията от паметта на мобилната техника съществува, не е унищожена и даже е на разположение на прокуратурата, така и тези относно разминаванията в датите на установеното ползване на специалния автомобил”, обясняват от Прокуратурата и добавят, че по тези причини и за изясняване на обстоятелствата, главният секретар на МВР е призован за разпит днес в качеството на свидетел по образуваното вече наказателно производство.

Става дума за производството, образувано след сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване на политици и журналисти.

Може да харесате още...