За новата му книга „Пепел“, злото, доброто, Африка, писането и музиката – Face to Face с Коцето от „Ренегат“

konstantin_kacarov_renegat„Злото всеки го употребява. Да си добър е много трудно и не е доходоносно“ – тези две реплики са достатъчни, за да ме накарат да отворя най-новата книга на Константин Кацаров „Пепел“. Преди да ми ги е казал, обаче, вече съм го направила. Първо – защото в контекста на самоубийствените протести през последните два месеца у нас заглавието провокира. Второ – защото е вокал на рок-бандата Ренегат, което най-малкото сочи, че едва ли книгите му са чалга. Трето – защото издателството е Хермес, а ги познавам като екип, който прецизира какво издава. И четвърто – което може би трябва да подчертая като най-главното – хареса ми непринуденото държане по време на първата ни среща. Каза, че политиката не го интересува (затова не го и попитах за протестите). Че през живота си, който го е поставил за дълго в графата на лошите момчета, непрекъснато се е опитавал да се променя. И че „Пепел“ е просто метафора.

Преди премиерата на „Пепел“ на 9 май в Драматичен театър Пловдив и на 23 май в арт пространството на Клуб Тотал Спорт, в нашето студио, face to face с Константин Кацаров разговаря Екатерина Костова… ето така:

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Василка Беева каза:

    Допадна ми много писателят. Говори много експресивно, завладяващо и ме накара да потърся книгата и да я прочета. Интервюиращата поставя въпросите така, че той може да покаже истинаната за себе си и своите възгледи за живота, света… С една дума – харесва ми.