Желязната лейди си отиде

ta4erМаргарет Тачър, Желязната лейди на добрата стара Англия, си отиде на 87 годишна възраст. В условията на раздираща се от проблеми, противоречия и икономическа криза Европа. Оставайки символ на непопулярни реформи, провеждани безотказно в края на миналия век, сред които ограничаване на ролята на държавата и синдикатите в икономиката и намаляването на социалните помощи.

Първата жена-премиер на Великобритания, баронеса Тачър е починала от инфаркт, съобщава Медиапул, цитирайки говорителят й Лорд Бел. По тяхна информация, Тачър е страдала от болестта на Алцхаймер, а през последните години е претърпяла и няколко инсулта.

“Загубихме един велик лидер, велик министър-председател и велик британец”, е заявил премиерът Дейвид Камерън. Дълбоката си скръб от кончината е изразено и от името на британската кралица Елизабет ІІ.

Тачър беше наречена Желязната лейди от съветската пропаганда, като това прозвище бе разпространено в цял свят чрез Радио Москва, напомнят от медиапул.

Ние споделяме една нейна мисъл, която днес обикаля фейсбук: „За да живее свободно, едно общество трябва да притежава „критична маса“ от индивиди, които знаят какво е свобода.“

Да помислим и помълчим!

С почит!

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Димитър каза:

    “Свободата, Санчо”, казваше Дон Кихот, “е на върха на копието”. Истината, обаче е, че свободата е не навън, а вътре в човека, в неговото сърце и ум! Маргарет Тачър беше наистина свободен човек… и Е!