Втори шанс за българи да подадат заявления за гласуване

izbori_003Българите, които вече са подали по интернет заявление за гласуване в градове, различни от Берлин, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Хамбург, Магдебург,Дармщат и Лемен (ан дер Мозел), ще получат втори шанс да се регистрират за изборите на 12 май. Това съобщиха в писмо до МВнР от Централната избирателна комисия. Писмото е публикувано в интернет страницата на ведомството и е в отговор на запитвания от дипломатическите и консулските мисии в чужбина.

Втората възможност е само за българите, които са се регистрирали по интернет за градове, различни от посочените по-горе. Причината е, че Германия е разрешила произвеждане на избори и избирателни секции да се разкриват само в дипломатическите и консулските ни представителства, както и в офисите на почетните ни консули на своята територия, уточняват от ЦИК и припомнят, че на те.

Относно въпроси за заявленията, които се получават от различни места в Европа, изписвани по различен начин, но свързани с едно и също населено място, от избирателната комисия допълват, че ще обединяват заявленията за това населено място.

Може да харесате още...