Ипократис Пападимитракос с кабинет по здравословно хранене в Пловдив

totalsport1Един от най-популярните специалисти по храненето в България – Ипократис Пападимитракос – открива кабинет за консултации по здравословно храненене в Пловдив. В професионалната му биография е записан над 10-годишен опит за разрешаване на проблемите с килограмите, съчетано с експертните му знания в областта на кинезитерапията и психологията. Наблюденията му сочат, че повечето от хората, които търсят професионална подкрепа, за да регулират теглото си, не са със заболявания, а просто с вредни навици. Тезата му е за нормализиране на храненето, но не чрез изтощителни диети, а с балансирано и разнообразно меню. Така се работи и върху цялостната промяна в хранителния стереотип, променя се начина на приготвянето, начина на пазаруването, поведението спрямо различни житейски ситуации като празници, почивки и така нататък – казва Пападимитракос.

Той е роден в Гърция, но от 1993-та година живее в София. Именно тук, в НСА, завършва кинезитерапия, има диплома и по психология от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Защитава докторат и специализира в областта на психосоматичните заболявания.

Първият му професионален опит е като фитнес инструктор и диетолог в столичен фитнес център. Основната идея в тези първи години е трениращите за здраве да комбинират хобито си с правилно хранене. През 2000 година създава собствен кабинет, в който до закриването му консултации получават над 5000 души, сред които и някои от най-популярните хора у нас.

Преди 3 години заедно със своя екип Ипократис Пападимитракос създава инициативата „Здравословна почивка“, вдъхновена от съвременния начин на живот и от желанието да създаде идеалния начин за релаксация и противопоставяне на стреса. Миналата година се оказва особено успешна – той се включва се в екипа на първия Център за красота и самочувствие, в който се комбинират грижи за външния вид и духа, с кабинети по диетология, психология и личен стил. Издава и първата си книга – „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“, в която запознава читателите със своите методи на работа и предлага напълно различен подход към диетите и „борбата“ с килограмите.

От тази събота, 13 април, Ипократис Пападимитракос ще предлага консултации и в Пловдив. Кабинетът му ще работи в Клуб Тотал Спорт всяка сряда и събота.

Може да харесате още...