Агресия на 20 – за мода ли говорим?

agresia13В това предизборно време и в модата взех да виждам кандидат-депутати. Няма как да не е така, щом едно събитие като ревю на модна марка, може да събере на едно място от светски личности през собственици и управители на крупни фирми чак до шефове на регионални институции, представители на местната власт, бивши депутати и кандидат-кметове…  Агресия! В модата? Не, в обществения живот… 

Нищо чудно, че журналистите, отразяващи модното дефиле послучай 20 годишния юбилей на модната марка, всъщност, се оказаха далече по-заинтригувани от публиката, отколкото от моделите.
agresia9

Тук и аз научих първо новината кой е в листата на Пловдив в една от водещите политически партии. И припознах подходящия тоалет за кампанията на лидера на една столетница… Какво още научих: че подредбата на моделите в едно ревю е съвсем като в политическите листи – не е задължително най-добрите да са най-отпред. Нито да са в един цвят или пък в десени, които са ни втълпявали от години, че си подхождат.  Напротив: fashion е да се смесват материи, цветове, стилове, всичко.

Излизаш с изискан костюм в десен на пижама и си супер в очите на мацките! Няма 6-5: те ще гласуват за теб, особено ако урната е на точки или райе, съчетана с лъскави капси… Сложи кецове със сако или ако ти идва в повече това съчетание, заложи на костюм с изискана кройка, но в задължителното съчетание на ярка вратовръзка или кърпичка за джобчето до ревера. Така цветът направо ще крещи десен, ляв, центрист или тотален либерал си 🙂 Може да избереш и модерното зелено. Ековълната тепърва ще предизвиква сърцебиене у fashion дамите, а съперниците ти и копче няма да могат да кажат срещу стила ти, защото веднага ще бъдат обвинени във врагове на природата…

Агресия… доказан стил у нас с възраст като fashion демокрацията… Честит юбилей на дизайнерите, собствениците, дистрибуторите и всички, които си вадят хляба с марката.
А на потребителите на fashion съвети, ето един: запомнете, че манекените могат да носят всичко, защото това е професията им. А преди всеки ваш личен избор (на тоалет), погледнете в огледалото и ако видите жертва на модата, не протестирайте срещу лейбъла. Той е просто продукт! Избирате вие!

Може да харесате още...