Здравното министерство: Нито един белодробно болен от пловдивско няма да остане без лечение

koridor_ leka_aparat700 000 лв. oсигури Министерството на здравеопазването за лечение на белодробноболните в Университетската болница в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство, където вчера имаше среща, свързана със затварянето на специализираната белодробна болница под тепетата. Това е решение на ОбС Пловдив като мотивът са над 4-те милиона лева дългове на лечебното заведение. Лечението на болните сега е насочено към УМБАЛ „Св. Георги“. 

Предстои на болницата да бъдат отпуснати допълнително 300 000 лв. за дооборудване. Осигурен е самостоятелен вход за прием на болните, както и специална климатизираща апаратура с най-модерни филтри в съответствие с изискванията за туберкулозно болните.
Досега в Белодробната болница такава модерна апаратура не е имало, обясниха от министерството и допълниха, че се очаква новата структура да заработи през месец май като капацитетът й безпроблемно поема всички нуждаещи се от региона.
При всички случаи до прехвърлянето на дейността в Университетската болница, ще продължи приема на пациенти в Белодробната болница, каза зам. Министърът д-р Мирослав Ненков. По думите му, по този начин нито за един ден пациентите няма да остане без медицинска помощ и Министерството на здравеопазването гарантира възможно най-високото качество на лечение в Университетската болница.
Според директора й проф. Карен Джамбазов, подобни уловия няма другаде в страната. Освен това, с разкриването на новата дейност в Университетската болница ще бъде нает допълнителен медицински персонал от работещите досега в Белодробната болница „Д.П.Кудоглу”.

Може да харесате още...