Психолози от Комплекса за социални услуги „Свети Георги” Пловдив с безплатни консултации за хора в нужда

sgrada-KSUКомплексът за социални услуги „Свети Георги” в Пловдив отваря врати за индивидуални безплатни психологически консултации за всеки, който се нуждае от помощ. Причината са зачестилите самоубийства и стреса в обществото. Инициативата е на Дневния център за възрастни хора с увреждания при нас и смятам, че точно в този момент нашите специалисти могат наистина да помогнат. Пловдивчани, които не могат да си позволят разхода за психологическа помощ, а имат необходимост от такава, могат да дойдат при тях и да получат компетентен и напълно безплатен съвет, коментира директорът на Комплекса Апостол Делев.

Психолозите, които ще консултират безплатно хората в нужда, са Росица Георгиева, Даниела Димитрова и Даниела Донева Димитрова от екипа на Дневния център към КСУ „Св. Георги“. Те са категорични, че в труден момент от живота си човек трябва да потърси професионална психологическа подкрепа и съдействие за преодоляване на стреса и напрежението. По техните думи, безплатните консултации са и превантивна грижа срещу зачестилите през последния месец не само самоубийства, но и актове на автоагресия сред населението.

Първоначално инициативата стартира в рамките на 3 дни: от 10 до 12 април включително, но ако интересът е по-сериозен, имаме готовност да удължим консултациите, обяви Апостол Делев. Приемните часове за граждани ще бъдат от 13:00 до 17.30 часа и ще се провеждат в сградата на Комплекса за социални услуги на бул. Цариградско шосе № 102 след предварително записване на тел. 032/62-20-01 и 0887878908.

Може да харесате още...