Партията на Кунева сезира с писмо Прокуратурата за подслушване на политици и журналисти

milyoДвижение България на гражданите сигнализираха главния прокурор Сотир Цацаров по информации в медиите за “подслушване” и “разработване” на членове на ръководството на партията им. От партията на Кунева се надяват да не получат отговоро на въпроса дали е имало такова нещо чак след 3-4 години. 
Настояваме прокуратурата да изиска от ГДБОП да провери дали в службата е подаван сигнал за това, кога е станало това, кой е работил по него, а ако не е работено – защо и какво смята за случая професионалното ръководство на МВР, заяви Тома Биков, член на Националния съвет, посочен като един от обектите на разработките на “частното ГДБОП”, както нарекоха службата в прессъобщение от партията.
Според информация от медиите, обект на “проследяване” и “разработка” са били и председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева, секретарят на партията Людмила Елкова и членовете на Националния съвет Даниел Вълчев и Найден Зеленогорски, съобщават в писмото до Цацаров политиците от новата формация. Те са категорични, че в навечерието на предсрочните парламентарни избори разпространяването на твърдения за следене и подслушване на политици, както и липсата на ясен отговор от страна на институциите, поставят под въпрос демократичните ценности на България като държава, членуваща в Европейския съюз.

Може да харесате още...