Спалните вагони идват в края на март, кредитен съвет помага за оздравяването на БДЖ

vlak_na_gara_plovdivВ края на месец март се очаква всички спални вагони да пристигнат в България. След като минат съответните сертификационни процедури от ИА „Железопътна администрация“, те ще бъдат пуснати в движение. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев при представянето на екипа, с който ще работи във ведомството.

Заради нелекото състояние на Холдинг БДЖ, оздравяването му ще се подпомага от кредитен, който ще е с консултативен характер и няма да има управленски функции, по думите на министъра. Основната задача на съвета ще бъде да подава точна и актуална информация за състоянието на холдинга до всички негови кредитори.

Албена Лазарова е новият заместник-министър, който ще поеме координацията между въздушния, водния, железопътния и автомобилния транспорт. Досега тя изпълняваше длъжността парламентарен секретар в министерството. Валери Борисов ще продължи да заема поста на заместник-министър с ресор информационни технологии и съобщения. Като началник на кабинета си министър Кръстев представи Нина Тодорова, която има дългогодишен опит в областта на дипломацията и държавната администрация.

източник: МИЕТ

Може да харесате още...