Новите заместник-министри – успех!

tadjikistan13Цяла плеяда дами са избора на министър председателя Марин Райков за заместник министри. Иванка Шалапатова (на снимката) ,която екипът на F2F TV познава като една от най-всеотдайните защитници на приемната грижа у нас, печели овациите ни като заместник министър на труда и социалната политика. Когато човек като нея влезе в оперативната власт, има надежда от теория добрите практики да започнат да се случват. Заедно с нея вицета в социалното министерство са още Ваня Стойнева, която ще отговаря за реализацията на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”би Петър Стоянов. От поста й е освободена заместник-министър Зорница Русинова.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначена друга изключително борбена дама – Малина Крумова, която е и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Тя ще ръководи дирекциите „Фондове на ЕС за околна среда”, „Европейски и международни проекти”, “Координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество” и „Кохезионна политика за околна среда”. От същия пост е освободена Ивелина Василева.

Божан Стоянов, Ирена Младенова и Виолета Лорер са назначени за заместник-министри на икономиката, енергетиката и туризма, Снежана Благоева – на земеделието и храните, Мариана Банчева – на образованието, младежта и науката, Йордан Йовчев – на физическото възпитание и спорта, Ася Давидова и Антон Лазаров – на отбраната, Лидия Нейчева и Мирослав Ненков – на здравеопазването, Димитър Бонгалов – на правосъдието, Албена Лазарова – на транспорта, информационните технологии и съобщенията, проф. Мила Сантова и Деяна Данаилова-Станилова – на културата.
От постовете им са освободени заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, на физическото възпитание и спорта – Лазар Каменов, на земеделието и храните Светлана Боянова, на здравеопазването Минчо Вичев, на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, на културата Георги Стоев.

В МВР от поста си е освободен заместник-министър Веселин Вучков, а длъжността заместник-министър е възложена на Филип Гунев. Той е магистър по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, магистър по социална антропология и доктор по социология от Лондонския икономически институт. В последните години е работил като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София. Автор е на редица публикации по проблемите на организираната и конвенционалната престъпност и корупцията, предотвратяването на конфликти, противодействието на етническата и расовата дискриминация и др.

Успех!

Може да харесате още...