Кулинарен конкурс в КСУ „Св. Георги“ Пловдив – заключителен етап на безвъзмездното обучение по готварство на немски експерт

kuhniaПочетният консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова и Главният готвач на Ресторанта на Хотел Лайпциг Николай Антонов ще оценяват ястия, подготвени от възпитаници на КСУ „Св. Георги“ в емоционален конкурс, който ще се проведе тази сряда, 20-ти март, от 10, 30 часа в стола на Комплекса. Председател на журито е Йоханес Шулц, който от 5 до 25 март обучава по готварство кухненския персонал и кулинарните паралелки в Социалния Учебно-професионален център към Комплекса. Съгласно споразумение между КСУ-то и Международния експертен съвет към МВнР на Федерална Република Германия, обучението е безвъзмездно и е свързано с миналогодишното дарение чрез Националния алианс за работа с доброволци на професионално кухненско оборудване.

ksu_nova_kuhnya004Кулинарният конкурс е заключителен етап от обучението на Йохан Шулц и представлява своеобразна презентация на наученото под негово ръководство. Ще се състезават два отбора с наставници учителите по готварство Мария Делинова и Павлина Богоева. Съставът на отборите е излъчен от паралелките по готварство в Комплекса. Те ще трябва да подготвят основно ястие и десерт за час и половина, след което ще ги предоставят на журито за дегустация. Наградите са осигурени от Хотел Лайпциг в Пловдив.

Очаква се на конкурса да присъства заместник кметът Георги Титюков.

Може да харесате още...